Ni nak parking 1 lagi resepi
2 x dah buat siakap stim ni
1st dulu buat kering
So 2nd time ni kita add on air sikit
Sebelum kukus |
Bahan2 :
1 ekor ikan siakap (sederhana)
1 biji lemon (diperah jus)
3 batang serai (diketuk)
1/2 batang lobak merah
1/2 biji capsicum
Halia 1" (dipotong mancis)
Daun limau purut
daun sup
1 biji tomata (belah 6)
Perasa
Garam
Cara2 :
1. Panaskan pengukus
2. Campur rata semua bahan diatas. Tambah air jika perlu
3. Perasakan.
4. Kukus lebih kurang 15 minit atau sehingga masak
5. Sedia untuk dihidangkan.
Tadaaa...dah siap |
dalam RM6.90 kot
tu mula beli sekor
masak stim yg 1st time tu
pastu beli 2 ekor plak
1 masak stim yang 2nd ni
ade lagi sekor kat umah.
nak buat 3 rasa.
nk google dulu resepi jap g.
balik ni boleh buat kan.
*** ade kawan buat letak asamboi. rendam dulu. air asam boi tu buat kuah. tapi 2 x buat ni asamboi asyik la lupa nak beli. mak redha je lah dgn kemalasan sendiri kannnnn...
Till we meet again.
Love...XoXo
No comments:
Post a Comment