meh nak share sikit
bajet2 hebat kan
kata pon "perasan" pandai masak
harussssssssslah bagi tips kan
ni cara aku taw
yg ala2 bz ni
actually lbh tepat yg kesuntukan masa
sebab??? ak habis keje by 6pm
nak menyampai ke rumah tu mejelang 7pm
sebagai penonton setia slot Akasia
harus ak terpacak dpn tv tepat kol 7pm
walaupun cerita skrg ni tahap ppppfffftttt
(untuk ingatan aku, skrg cerita Hello, Mr Prfect)
so haruslah aku terpaksa pikirkan sesuatu gituuuu
so comes with this idea.
ececehhhh. claim idea sendiri.
actually tgk kat blog NabilaHashim lama dulu dah
mmg suka baca blog Nabila ni.
banyak tips jimat. resepi & DIY
silent reader je. TQ Nabila.
Ni last 2 weeks pya cerita
pegi pasar borong
beli sekali barang basah sendiri
so beli lah udang.
gigih OK aku perisi udang.
sampai umah 6am terus perisi smpi 8am
siap2 g keje. mata layuuuu
senang je nak buat
Rebus je kulit udang
Air tu separas udang
air separas udang tu macam ni yeee.... |
Then rebus sampai mendidih
Biarkan sejuk
Ak masukkan dlm bekas kecik2
actually bekas ni ak nk buat frozen cili blender
tapi...ak rasa x praktikal pulak
tu yg tersimpan lama
atlast sampai jgk kerajinan aku
berguna lah bekas2 ni.
tapi.....hijau. kalau pink lg semangat
aku isi penuh bekas Kulit dari 1kg udang dpt 16bekas ni |
Damailah kau disana wahai kiub udang
duduk baik2 ye |
tapi kan, sebab si pou2 terbukak pintu fridge kuat
pecah sudah 1 bekas. pppfttttt sgt!
and sebenarnya ak belum guna lagi kiub ni
hahahhahahahahahhahahahaha.
sebab ak nk guna utk masak sayur
tapi aku manjang xmasak sayur
krikkk...kriiikkkk...krikkkkk,
nanti aku share tips utk
cili & bawang blender plak
ecececeh. tips sgt kooooo.
k till we meet again.
Love...XoXo
No comments:
Post a Comment